Kezdőlap > RólunkVezető szerepet tölt be a vérgáz vizsgálat iparágban

Vezető szerepet tölt be a vérgáz vizsgálat iparágban

A Radiometer szerepe a vérgáz elemzés történetében

  • Világvezető a vérgáz elemzésben 1954 óta
  • Folyamatos fejlesztés és felhasználó-orientált fejlesztés
  • Naponta több, mint 500 000 mintát tesztelnek a Radiometer analizátorainMi a vérgáz?

Ha egy kritikusan beteg páciens légzési vagy anyagcsere-megbetegedésben szenved, az artériás vérgáz elemzés központi kérdés állapotának értékelésében, a megfelelő diagnosztikai döntés meghozatalában és a lehetséges kezelés hatásainak monitorizálásában.


A vérgáz elemzéssel, az oxigén (O2), és a szén-dioxid (CO2) mennyiségét, illetve a vér pH-jának savasságát, valamint egyéb paramétereket, így a laktátot, glükózt, hemoglobint, kreatinint és az elektrolitok koncentrációját méri.


A kritikus megbetegedésben szenvedő páciensek gyakran nagyon instabilak, vérgáz értékeik gyorsan változhatnak, a gondozók gyors beavatkozását igényelve.
Miért létfontosságúak a gyors és megbízható eredmények

A vérgáz eredmény a páciens tényleges állapotát tükrözi, gyakran ismételt mintavétel szükséges, ha azonnal új vérgáz eredményekre van szükség.


A gyors és megalapozott diagnosztikai és kezelési döntések meghozatalához, a vérgáz eredményeknek nagyon rövid időn belül rendelkezésre kell állnia.


Ezért létfontosságú a STAT (Short Turn Around Time), azaz a rövid átfutási idő a vérgáz elemzésben.


A Radiometer vérgáz analizátorok mindegyike gyors és megbízható eredményeket ad mindössze néhány másodpercen belül nagyon csekély vérminta mennyiségből.
Hogyan váltunk piacvezetővé a vérgáz vizsgálatokban

Az 1935-ben megalapított Radiometer, eredetileg a fejlődő rádióipar számára gyártott elektronikus mérőműszerekre összpontosított.


Azonban az 1952-53-as nagy európai gyermekbénulás-járvánnyal sok gyermek vesztette életét légzési elégtelenség miatt. A Radiometer kifejlesztett egy olyan eszközt, mely segítségével a vér pH és a pCO2 értékeinek mérésével meghatározható a gyermekek légzésének állapota.


Ez az irányvonal váltás az orvos technológia irányába korszakalkotó esemény volt a Radiometer történetében.


A világ első vérgáz analizátorának 1954-es bevezetése óta, a Radiometer vezető szerepet tölt be a vérgáz vizsgálatok iparágában.


Napjainkban a Radiometer termékeinek analitikai pontosságát oly mértékben elismerik, hogy más vérgáz analizátor gyártók a Radiometer analizátorait használják referencia műszerként.
Végigvezetjük a vérgáz elemzés folyamatán

A vérgáz elemzés legjobb gyakorlata a teljes vérgáz elemzési folyamatban fokozott figyelmet igényel, beleértve a preanalitikai, az analitikai és a posztanalitikai fázisokat is.

A vérgáz minta minősége alapvető minőségű az eredmények minősége szempontjából.

A vérgáz elemzés számos preanalitikai hibát rejthet magában, amelyek a mintavételi és mintakezelési eljárás során fordulhatnak elő, a páciensek eredményeinek esetleges meghamisításával.

A páciensek pontos eredményeinek biztosítása érdekében létfontosságú, hogy a felhasználók megfelelő képzésben részesüljenek és kompetenciáikat felmérjék.

Ezért állítottunk össze egy oktató video és képzési anyag gyűjteményt a vérgáz minták levételéről, a sav-bázis egyensúly feltételeiről és a páciens eredmények értelmezésének módjáról.Guide to blood gas analysis

 


Vérgáz vizsgálati webináriumok

Evolution of blood gas testing - Part 1

By Chris Higgins, MD, Prof., Emergency Medicine, QMUL and Barts Health, London, England


Minimizing pre-analytical errors in blood gas testing

By Ana-Maria Simundic, PhD, Prof. of Medical Biochemistry, Zagreb University, Zagreb, CroatiaTöltse le akut betegellátással kapcsolatos kézikönyvünket

Töltse le ingyenes segédletünket a vérgáz és más kritikus paraméterek értelmezéséhez az akut betegellátásban.

Download Radiometer's acute care testing handbook


Találja meg a megfelelő megoldást az Ön részlegén végzett vérgáz elemzéshez

Ez az oldal sütiket használ

Sütik használata