Radiometer — a vér szakértői

Radiometer—úttörő a vérgázvizsgálatokban 1954 óta

  • Összekapcsolt megoldások, szaktudás, megbízható partnerség
  • Folyamatos innováció és fejlesztés
  • Piacvezető a vérgázvizsgálatokban

Büszkék vagyunk rá, hogy honnan indultunk a vérgázelemzésben

A Radiometer története, ahogy azt ma ismerjük, 1954-ben kezdődött, amikor a Radiometer kifejlesztette a világ első kereskedelmi forgalomban kapható vérgázanalizátorát. [1, 2]

De tudta-e, hogy a Radiometer története még régebbre nyúlik vissza? Az 1935-ben megalapított Radiometer, eredetileg a fejlődő rádióipar számára gyártott elektronikus mérőműszerekre összpontosított.

Amikor azonban az 1950-es évek elején a gyermekbénulás-járvány végigsöpört Európán, Poul Astrup professzor és Bjarne Ibsen aneszteziológus felfedezte, hogy a Radiometer pH-mérői felhasználhatók a vér pH-értékének mérésére is. [1, 2, 3]

Folyamatosan az akut ellátás diagnosztikájára összpontosítva

Az azóta eltelt években tovább finomítottuk vérgáz vizsgálatainkkal kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat, és folyamatosan arra törekszünk, hogy akut ellátási diagnosztikai megoldásainkat tovább fejlesszük.

Vérgázanalizátoraink például mindössze 35 másodperc alatt adnak eredményt 19 paraméter, így a kreatinin és a karbamid esetében is.

Ezenkívül a Radiometer AQT90 FLEX immunvizsgálati analizátor képes 9 különböző biomarkert vizsgálni, amelyek segítenek az infekció, a szívelégtelenség, a terhesség, a vénás tromboembólia és a szívinfarktus diagnosztizálásában - mindössze 11-21 percen belül rendelkezésre álló eredményekkel.

Ma, a vérgázvizsgálatok globális piacvezetőjeként, továbbra is segítünk az egészségügyi szakembereknek abban, hogy az élet legyen az első a kapcsolódó megoldásoknak, a szaktudásnak és a megbízható partnerségnek köszönhetően.

Mi az a vérgázvizsgálat?

Ha egy kritikusan beteg páciens légzési vagy anyagcsere-megbetegedésben szenved, az artériás vérgáz elemzés központi kérdés a beteg állapotának értékelésében, a megfelelő diagnosztikai döntés meghozatalában és a lehetséges kezelés hatásainak monitorizálásában.

A vérgázelemzéssel, az oxigén (O2) és a szén-dioxid (CO2) mennyiségét, illetve a vér pH-jának savasságát, valamint egyéb paramétereket, így az elektrolitok a metabolitok koncentrációját, illetve co-oximetriát mér.

A kritikus megbetegedésben szenvedő páciensek gyakran instabilak, vérgáz értékeik gyorsan változhatnak, a gondozók gyors beavatkozását igényelve.

Miért létfontosságúak a gyors és megbízható eredmények a vérgázelemzés során

A vérgáz eredmény a beteg állapotát tükrözi. Gyakran van szükség a vérvétel megismétlésére, hogy új vérgáz vizsgálati eredményt kapjunk helyben és azonnal.

Az időben felállított és megalapozott diagnózishoz és kezelési döntések meghozatalához, a vérgáz vizsgálati eredményeknek nagyon rövid időn belül rendelkezésre kell állnia.

Ezért a klinikusok gyakran végeznek vérgázvizsgálatot közvetlenül az ellátás helyén, hogy ne kelljen várniuk a központi labor vizsgálati eredményeire.

A Radiometer vérgázanalizátorok gyors és megbízható eredményeket adnak mindössze néhány másodpercen belül nagyon csekély, mindössze 65 µl-es vérminta mennyiségből.

Végigvezetjük a vérgázvizsgálat folyamatán

A vérgázelemzés legjobb gyakorlata a teljes vérgáz elemzési folyamatban fokozott figyelmet igényel, beleértve a preanalitikai, az analitikai és a posztanalitikai fázisokat is.

A vérgázminta minősége alapvető minőségű az eredmények minősége szempontjából.

Összeállítottunk Önnek egy oktató videó és képzési anyag gyűjteményt a vérgázminták levételéről, a sav-bázis egyensúly feltételeiről és a páciens eredmények értelmezésének módjáról.

Vonatkozó tudásforrások

Az akut ellátás vizsgálati kézikönyve

Töltse le a sürgősségi betegellátásban végzett vizsgálatok vérgázokra és egyéb kritikus paraméterekre vonatkozó, ingyenes útmutatót.

Hivatkozások

1. Andersen H.L. Livsværk - Radiometer 1935-2004. Historika 2020
2. Senelar LR. The Danish anaesthesiologist Björn Ibsen a pioneer of long-term ventilation on the upper airways. Senckenberg Institute of History and Ethics of Medicine 2009. 1-49.
3. Severinghaus J et al. Blood Gas Analysis and Critical Care Medicine. Am J Respir Crit Care Med 1998; 157: S114-S122.


MAPSSS-000384 R2

Ez az oldal sütiket használ

Sütik használata